Onze visie

Karaktervolle Groene Camping

Camping Tamaring is lid van de Karaktervolle Groene Campings. Karaktervolle Groene Campings zijn speciale campings in Nederland, van hoge kwaliteit die moeten voldoen aan strenge eisen, t.a.v. het groen, het sanitair, ruimte en rust.

De voorzieningen zijn uitstekend, maar nog belangrijker; de campings zijn schoon. De persoonlijke service van de altijd aanwezige gastvrouw of gastheer geeft de gasten een gevoel van “thuiskomen”. Zo gaan deze gastvrijheid, comfort en natuurbeleving bij ons hand in hand!

Zie voor meer informatie over de Karaktervolle Groene Campings: www.kgc.nl. Camping Tamaring is verder aangesloten bij de ANWB, ACSI, MINIcamping CARD, Achterhoek Toerisme en de RECRON.

Natuurvriendelijk recreëren

Camping Tamaring recreëert natuurbewust!

Dit betekent dat u bij ons op de camping een rijke natuur aantreft. De beplanting is van oudsher en hoort thuis in onze Achterhoek. De beplanting op onze camping trekt allerlei dieren aan die uw verblijf kunnen veraangenamen. Vele vogels, waaronder de groene specht of kleurrijke vlinders, eekhoorns, uilen en konijntjes, dus een heerlijke plaats om uw vakantie door te brengen!

Camping Tamaring gaat niet alleen bewust met de natuur om, maar ook met het milieu! Om zuinig met energie om te gaan, gebruiken we o.a. zonneboilers en duurzame energie. De lampen gaan automatisch uit, ook scheiden we ons afval zoveel mogelijk.

Verder organiseren wij activiteiten in de natuur. Bijvoorbeeld natuurexcursies onder leiding van een deskundige gids en er zijn speciale kleine natuuractiviteiten voor kinderen in de schoolvakanties.

Op de receptie is een speciale hoek ingericht met natuur educatief materiaal. Centraal staat dat de kinderen zelf, met eventuele hulp van ouders, op onderzoek kunnen gaan in de natuur en daarbij hun eigen ervaringen en beleving kunnen opdoen. Camping Tamaring heeft hiervoor verschillende boeken, hulpmaterialen en kleine opdrachten ter beschikking, passend bij verschillende leeftijden. Verder zijn er verschillende natuurgidsen te leen, voor naslag over gevonden dieren.