De Zevensprong

zevensprongDe Zevensprong is een fietsroute van ongeveer 15 km voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar. Natuurlijk mag je ook meedoen als je jonger of ouder bent.
De fietsroute is gebaseerd op het beroemde boek van Tonke Dragt De Zevensprong, die in de jaren tachtig in Ruurlo door de NCRV verfilmd werd naar de gelijknamige tv-serie.

Tijdens de route kom je op plekken waar destijds de opnames werden gemaakt, zoals bij het speelbos van Camping Tamaring. Onderweg voer je 7 opdrachten uit en samen ga je op zoek naar de schat van het Trappenhuis.

De serie is per deel, terug te kijken via YOU TUBE. / De Zevensprong serie.
Leuk ter voorbereiding op de vakantie naar Camping Tamaring.

De rode man

zevensprong2Een van die opdrachten vindt plaats op Camping Tamaring. In ons speelbos staat “de Rode man”, de herberg uit de film. Via de oude scheve poort ga je naar de wegwijzer op de Zevensprong. De zeven wegen geven aan waar je naar toe kunt gaan. “De Rode man” staat vlak bij de kruising.

Ooit was de herberg eigendom van Jan Toereloer, maar verlaten om duistere redenen. Wij hebben de sleutel in ons bezit, daarmee kun je één van de geheimzinnige opdrachten oplossen.

Meer informatie

De fietsroute kun je het beste beginnen bij Pannenkoekboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo. Telefoon: 0573-452090.

zevensprong3De route wordt aangegeven met routebordjes. Er is tevens een beschrijving in een boekje, dat te verkrijgen is bij onze camping.  Verder kun je als tussenstop bij ons een kopje koffie of thee drinken, iets fris kopen of genieten van een ijsje. Er is in het speelbos een speeltuin, waar je even lekker kunt genieten. Durf jij ook te komen om het geheim van de Zevensprong te ontrafelen? Ook leuk om samen met groepen te ondernemen, als buurtfeest, schoolreisje of gewoon gezellig met papa en mama of opa en oma!

Klik hier voor meer informatie over de Zevensprong.
Er is ook een Facebook pagina van de De Zevensprong.